• naslovna
  • mail

Друштвo математичара Србије

Подружница Ниш
„КВИЗ МАТЕМАТИЧКИ ЛИСТ“ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗАЦИЈИ КВИЗА „МАТЕМАТИЧКИ ЛИСТ“


РЕГИОНАЛНО ПОЛУФИНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ

Поводом обележавања 50-тогодишњице излажења Математичког лист, Друштво математичара Србије организује низ манифестација.

ДМС подружница Ниш је тим поводом организовала општинско, окружно , субрегионално и регионално такмичење „КВИЗ МАТЕМАТИЧКИ ЛИСТ“ у ОШ „Душан Радовић“.

ДМС подружница Ниш је 26.11.2016. год. организовала екипно регионално, полуфинално такмичење „КВИЗ МАТЕМАТИЧКИ ЛИСТ“. Екипе су чинили у једној категорији ученици од I до IV разреда a другој ученици од V до VIII разреда.

У млађим разредима екипе су чинили ученици: ОШ“Деспот Стефан Лазаревић“ из Бабушнице и ОШ“Трајко Стаменковић“ из Лесковца. Победници су ученици ОШ“Деспот Стефан Лазаревић“ из Бабушнице.

У категорији ученика од V до VIII разреда екипе су чинили ученици: ОШ“Цар Константин“ из Ниша и ОШ“Трајко Стаменковић“ из Лесковца. Победници су ученици ОШ“Цар Константин“ из Ниша.

Победничке екипе у свакој категорији су се пласирале за финално такмичење које ће се одржати у „Сава центру“ у Београду, 17.12.2016. године.

ОШ“Душан Радовић“ је, као и небројано пута раније, учинила све да такмичење протекне у пријатној атмосвери а за организацију и реализацију Квиза су се побринули професори:

МАРИНА СТОЈАНОВИЋ, СУЗАНА ИВАНОВИЋ, БОЈАНА ПЕТКОВИЋ, ВЕСНА ПЕТРОВИЋ, ИВАНА МЕДАН, ЈАСМИНА ГОЛУБОВИЋ, БРАНКИЦА СТЕВЧИЋ, ЉИЉАНА СТАНКОВИЋ, ЈЕЛЕНА ПЕШИЋ ИВАНОВИЋ, ИВАН АЛЕКСИЋ И СЛАВОЉУБ МИЛОСАВЉЕВИЋ.