• naslovna
  • mail

Друштвo математичара Србије

Подружница Ниш
Извештај са Квиза "Математички лист"

Поводом обележавања 50‐тогодишњице излажења Математичког лист, Друштво математичара Србије организује низ манифестација. Детаљна обавештенја можете погледати на сајту ДМС‐а www.dms.rs.

ДМС подружница Ниш је тим поводом 15.10.2016. год. организовала екипно општинско такмичење „КВИЗ МАТЕМАТИЧКИ ЛИСТ“ у ОШ „Душан Радовић“. Такмичење се одржавало у две категорије. Екипе су чинили у једној категорији по један ученик из сваког разреда од I до IV a другу по један ученик из сваког разреда од V до VIII разреда. Учествовало је 9 школа из општина:

Медијана: ОШ“Душан Радовић“, ОШ“Ћеле кула“, ОШ“Цар Константин“, ОШ“Учитељ Таса“, ОШ“Доситеј Обрадовић“

Палилула: ОШ“Краљ Петар I“, ОШ“Бранко Радичевић“

Пантелеј: ОШ“Чегар“

Нишка Бања: ОШ“Иван Горан Ковачић“

Најбоље резултате у категорији млађих разреда постигла је екипа ОШ“Ћеле кула“ а у категорији старијих разреда екипа ОШ“Цар Константин“.

За Окружно такмичење Квиза „Математички лист“ су се пласирале следеће екипе:

За категорију ученика од I до IV разреда: ОШ“Ћеле кула“, ОШ“Учитељ Таса“, ОШ“Иван Горан Ковачић“, ОШ“Чегар“ и ОШ“Душан Радовић“.

За категорију ученика од V до VIII разреда: ОШ“Цар Константин“, ОШ“Краљ Петар I“, ОШ“Ћеле кула“, ОШ“Чегар“ и ОШ“Душан Радовић“.

ОШ“Душан Радовић“ је, као и пуно пута раније, учинила све да такмичење протекне у пријатној атмосвери а за организацију и реализацију Квиза су се побринули професори:

МАРИНА СТОЈАНОВИЋ, СУЗАНА ИВАНОВИЋ, БОЈАНА ПЕТКОВИЋ, ВЕСНА ПЕТРОВИЋ, ЈЕЛЕНА КРСТИЋ, ДРАГАНА МИЛОШЕВИЋ, ИВАНА МЕДАН, МИЛАН РАКИЋ, ИВАН АЛЕКСИЋ, ГОРАН МИЛОШЕВИЋ, МЛАДЕН МИЛЕНКОВИЋ И СЛАВОЉУБ МИЛОСАВЉЕВИЋ.

Окружно такмичење ће се одржати у среду 26.10.2016. године у ОШ“Душан Радовић“ са почетком у 19:00 часова.

Квиз Maтематички лист 2016. општинско (I-IV)
Квиз Maтематички лист 2016. општинско (V-VIII)